Pingvini nakon penala sredili Patke

Odlična večer na NHL terenima

Pingvini nakon penala sredili Patke

U derbiju sinoćnjeg programa u najjačoj hokejaškoj ligi na svijetu Pittsburgh je kao gost nakon boljeg izvođenja penala savaladao Anaheim sa 3:2. 

Corey Perry je opet briljirao kod Ducksa sa dva pogotka, ali ni to nije bilo dovoljno da upišu pobjedu protiv Penguinsa kod kojih je odličan bio Marc Fleury sa 29 odbrana. Brandon Sutter je postigao ključni pogodak u izvođenju penala za novu pobjedu Pittsburgha.

Fantastičnu utakmicu odigrao je švedski veteran Johan Franzen koji je sa dva gola i dvije asistencije predvodio Detroit do pobjede protiv New Jerseya 7:4, dok je Buffalo nastavio sa lošim igrama izugivši u gostima kod Floride sa 2:0.

Rangersi su u još jednoj odličnoj utakmici slavili gostujuću pobjedu protiv Caroline 4:2, dok je druga momčad iz New Yorka doživjela poraz. Islandersi su poraženi u Calgaryju od Flamesa sa 4:3. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.