Pinturault slavio, Svindalu mali Kristalni globus

Super G vožen u Lenzerheideu

Pinturault slavio, Svindalu mali Kristalni globus

Završnica Svjetsko kupa u skijanja za muškarce nije mogla biti zanimljivija, a u švicarskom Lenzerheideu koji je domaćin same završnice danas je u Super G-u trijumfovao francuski skijaš Alexis Pinturault.

Nakon fantastične vožnje, bez greške, Pinturault je sa prvog mjesta vremenom 1:13.71 skinuo svog zemljaka Thomasa Mermilloda Blondina, dok je treće mjesto zauzeo Amerikanac Bode Miller.

Interesantno je da je vodeći u poretku Super G-a Norvežanin Aksel Lund Svindal završio tek na 16. poziciji, pa tako danas nije osvojio niti jedan bod, s obzirom da je samo prvih petnaest skijaša danas osvjalo bodove.

Na današnjoj utrci Super G-a, u kojem je osvojio mali Kristalni globus, Svindal je ostao bez bodova, što je sasvim sigurno ugrozilo njegovo prvo mjesto u generalnom poretku Svjetskog kupa. Da stvar bude gora pobrinuo se Svindalov konkurent broj jedan u borbi za Veliki kristalni globus.

Austrijanac Marcel Hirscher, koji inače rijetko nastupa u utrkama Super G-a, danas je završio na 12. poziciji što mu je donijelo nova 24 boda sa kojima je dodano smanjio zaostatak za Norvežaninom pred dvije posljednje trke u sezoni.

Super G, Lenzerheide, rezultat:
1. Alexis PINTURAULT   1:13.71
2. Thomas MERMILLOD BLONDIN   1:14.27
3. Bode MILLER   1:14.28
4. Matthias MAYER   1:14.66
5. Ted LIGETY   1:14.80
6. Christof INNERHOFER   1:14.85
7. Carlo JANKA    1:14.86
8. Kjetil JANSRUD    1:14.88
9. Otmar STRIEDINGER   1:14.95
9. Travis GANONG   1:14.95
11. Peter FILL   1:15.05

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije