Pittsburgh i Ottawa uhvatili zadnji voz za play off

Završen regularni dio sezone u NHL-u

Pittsburgh i Ottawa uhvatili zadnji voz za play off

Završen je regularni dio sezone u NHL-u. Posljednji voz za play off su uhvatili Pittsburgh i Ottawa, Boston je završio kao deveti na Istoku. I jedni i drugi su slavili u gostima, Penguinsi kod slabog Buffala 2:0, Senatorsi u Wells Fargo centru u Philadelphiji 3:1.

Dva čovjeka su obilježila utakmica između Buffala i Pittsburgha. Jedan je dvostruki strijelac Brandon Sutter, drugi golman Marc - Andre Fleury sa 28 odbrana i čistom mrežom. Ekipi Pittsburgha na ruku je išao i rezultat utakmice, između Tampe i Bostona gdje je Boston izgubio na penale. Boston je morao ostvariti pobjedu u regularnom dijelu ili produžetku kako bi zagorčao život Penguinsima, ali nije.

Ottawi je trebao bod kako bi potvrdila svoje mjestu među osam. Ipak gosti nisu riskirali i slavili su 3:1. Mark Stone je bio dvostruki strijelac, jedan gol je dodao Jean - Gabriel Pageau, dok je strijelac za Flyerse bio Matt Read.

U prvom krugu play offa igrat će NY Rangers - Pittsburgh, Montreal - Ottawa, Tampa Bay - Detroit, Washington - NY Islanders. kada je u pitanju Zapadna konferencija vodeći Anaheim će se suprostaviti calgaryju, Winnipeg ekipi St.Louisa, dok su preostali parovi Nashville - Minesota i Chicago - vancouver.

Rezultati:
Tampa Bay Bay Lightning - Boston Bruins 3:2 penali
Vancouver Canucks  - Edmonton Oilers 6:5 produžeci
Colorado - Chicago Blackhawks 3:2
Dallas Stars - Nashville Predators 4:1
Buffalo Sabres - Pittsburgh Penguins 0:2
Toronto Maple Leafs - Montreal Canadiens 3:4 penali
Florida Panthers - New Jersey Devils 3:2
NY Islanders - Columbus Blue Jackets 4:5 penali
Carolina Hurricanes - Detroit Red Wings 0:2
Arizona Coyotes - Anaheim Duck 1:2
Winnipeg Jest - Calgary Flames 5:1
St. Louis Blues - Minnesota Wild   4:2
Philadelphia Flyers - Ottawa Senators 1:3
Washington Capitals - NY Rangers 2:4
Los Angeles Kings - San Jose Sharks 4:1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.