Pittsburgh još nije osigurao play off

Izgubili na domaćem ledu

Pittsburgh još nije osigurao play off

Samo dvije utakmice odigrane su noćas u NHL-u. U centru pažnje je bio susret Pittsburgha i NY Islandersa. Penguinsi su imali priliku riješiti dilemu ulaska u play offu, ali nisu jer su poraženi na svom ledu 1:3.

Sada je Pittburgh na omjeru 42-27, Ottawa ima poraz manje, dok je Boston na 41-27. Domaća ekipa je dobro uušla u utakmicu ali su se gosti držali zahvaljujući Halaku na golu. Stvari su počele mijenjati nakon što Pittburghu nije priznat gol. Gosti su uzvratili ali njihov jeste, strijelac je bio Casey Cizikas. Rob Scuderi je izjednačio nakon šuta Crosbyja, ali to je bilo sve od Penguinsa. Početkom treće trećine Tavares ponovo dovodi goste u vodstvo, a trijumf gostiju je potvrdio Michael Grabner tri i pol minute prije kraja. Halak je utakmicu završio sa 30 odbrana.

U drugom susretu večeri Columbus je slomio otpor Buffala u trećoj dionici za krajnjih 4:2.

Rezultati:
Pittsburgh Penguins - New York Islanders 1:3
Columbus Blue Jackets - Buffalo Sabres 4:2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.