Pittsburgh poražen na penale, Nashville efikasan i uvjerljiv

NHL

Pittsburgh poražen na penale, Nashville efikasan i uvjerljiv

Teme:

Pittsburgh je dozvolio luksuz i upisao domaći poraz od Ottawe ukupnim rezultatom 4:2 nakon izvođenja penala.

Meč je u regularnom dijelu završen neodlučnim rezultatom 2:2. Pittsburgh je u dva navrata imao prednost koju su uporni gosti uspijevali anulirati i doći do remija, a kasnije i do trijumfa.

Regularni dio susreta između Anaheima i Colorada također je okončan rezultatom 2:2, a domaći tim pogotkom Bonina došao je do pobjede u produžetku. Gosti su u regularnom dijelu imali prednost od 2:0 koju su prokockali u trećoj trećini.

Posebno su inspirisani bili hokejaši Nashvillea na gostovanju kod Minnesote. Trijumfovali su sa 7:3, uz seriju od 6:0 nakon što su domaći ostvarili prednost od 3:1.

Dallas je u jednom od derbija poveo sa 1:0 u gostima protiv Phoenixa, ali su domaćini do kraja preokrenuli rezultat i slavili sa 2:1.

Vancouver je na vrijeme sa 4:0 poveo protiv Calgaryja, gosti su smanjili na 4:1, da bi Weber u finišu postavio konačnih 5:1 u korist domaćina.

NHL liga:

Pittsburgh –Ottawa 2:3
Anaheim –Colorado 3:2
Minnesota – Nashville 3:7
Phoenix –Dallas 2:1
Vancouver – Calgary 5:1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.