Pobjede Northug i Johaug

U znaku Norvežana i Norvežanki

Pobjede Northug i Johaug

Norvežani Petter Northug i Therese Johaug pobjednici su pretposljednje, 6. etape prestižnog takmičenja skijaša trkača "Tour de skija" održane u subotu u Val di Fiemmeu.

U konkurenciji skijaša Northug je bio najbrži u utrci na 10 kilometara klasičnim stilom s vremenom 24:45.6 minuta, drugo je mjesto zauzeo vodeći u redoslijedu "Tour de skija", također Norvežanin Martin Johnsrud Sundby sa 9.7 sekundi zaostatka, dok je treće pripalo još jednom Norvežaninu, Chrisu Jespersenu sa 16.0 sekundi slabijim vremenom od Northuga.

U redoslijedu "Tour de skija" uoči odlučujućeg uspona na Mont Cenis Sundby ima 45.8 sekundi prednosti u odnosu na Northuga, a 1:26.8 minuta u odnosu na Jespersena.

Skijašice su se odrađivale utrcku na pet kilometara klasično, a Johaug je pobijedila s vremenom 13:58.4, drugo mjesto zauzela je njezina sunarodnjakinja i vodeća u "Tour de skiju" Astrid Uhrenholdt Jacobsen sa 14.9 sekundi zaostatka, dok je treća bila Finkinja Anne Kylloenen sa 19.2 sekunde slabijim vremenom od Johaug.

U redoslijedu "Tour de skija" Jacobsen ima 23.8 sekundi prednosti u odnosu na Johaug, te 1:31.5 minuta ispred Kylloenen.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.