Počinje Spengler Cup
Žestokih duela neće nedostajati

Hašek, Afinogenov, Messier stižu u Davos

Počinje Spengler Cup

M. Maksimović

Krajem godine tradicionalno, Davos je domaćin hokejaškog turnira Spengler Cup koji je svoje prvo izdanje imao davne 1923.godine. Turnir se igra krajem godine, a finalna utakmica je uobičajno na rasporedu posljednjeg dana u godini.

Prošle godine je naslov pobjednika otišao u Minsk, hokejaši Dinama u finalu su savladali domaći Davos 3:1.U posljednjih deset izdanja turnira, Davos je četiri puta bio pobjednik, Team Canada tri puta, dok su iz Dinamo iz Minska, po jednom slavili Metallurg Magnitogorsk i Dynamo iz Moskve.

Organizatori turnira su ove godine odlučili proširiti broj učesnika, pa ćemo na turniru imati dvije grupe sa po tri ekipe.Tako će u jednoj grupi (Cattini) igrati Davos, Spartak iz Moskve te neizostavni Team Canada, dok su u drugoj grupi (Torriani) Ska St. Petersburg, Servette i Sparta Prag. Pobjednici grupa idu direktno u polufinale, preostale četiri iz dvije grupe razigravaju za druga dva mjesta u polufinalu.

Od šest ekipa, svakako je po imena najkvalitetniji sastav SKA St. Petersburg, trostruki osvajač ovog turnira. Za ovu ekipu igraju Maxim Afinogenov, Maxim Sushinskiy, tu je Yashin, pa iskusni Gusev.Spartak iz Moskve na golu ima neumornog Hašeka, dok selekciju Kanade sa klupe vodi legendarni Mark Messier.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.