Podignuta bh. zastava u Vancouveru

Zimske olimpijske igre 2010

Podignuta bh. zastava u Vancouveru

M. Skaka

Jutros, nešto iza ponoći prema našem vremenu, a u 15 sati prema kanadskom vremenu, održana je zvanična ceremonija dobrodošlice bh. olimpijskom timu prilikom koje je na jarbol podignuta zastava BiH

Uz svečanu ceremoniju podizanja bh. zastave razmijenjeni su i pokloni između šefa misije BH tima Said Fazlagića i gradonačelnika Vancouvera.

Ceremoniji su prisustvovali svi BH sportisti, treneri i šef misije. Iako iscrpljeni od dugog puta, BH Olimpijci su dobro raspoloženi.

Manje zdravstvene probleme, koji su vrlo brzo sanirani uz pomoć medicinske službe u olimpijskom selu Whisler,  su imali skijašica Maja Klepić i trener Lopatić. Medicinska služba u olimpijskom selu je na vrhunskom nivou i 24 sata na raspolaganju olimpijcima.

Svi olimpijci su spremni za prve treninge koji počinju danas.

Danas su za Vancouver otputovali i predsjednici OK BiH, prof.dr. Izet Rađo, Marijan Kvesić i Siniša Kisić.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.