Poljaci pokorili konkurenciju u Engelbergu

Prva pobjeda u karijeri Jana Ziobre

Poljaci pokorili konkurenciju u Engelbergu

Mladi Poljak Jan Ziobro slavio je iznenađujuću pobjedu na skakaonici u švicarskom Engelbergu. 

Poljak je iskoristio lošu formu i odsustvo nekoliko glavnih kandidata za pobjedu i skokovima od 134 metra u prvoj i 141 u drugoj seriji stigao do prve pobjede u karijeri. 

Drugo mjesto je osvojio još jedan Poljak Kamil Stoch. Stoch je ostvario skokove od 129 i 137, 5 metara, dok je treće mjesto osvojio odlični Norvežanin Anders Bardal. Norvežanin je imao skokove 131 i 140 metara. 

Poljska i Norveška su imale najviše razloga za slavlje. Osim Ziobra i Stocha u prvih deset su se plasirala još dva Poljaka, Piotr Zyla i Klemens Muranka, kao i dvojica Norvežana Marius Ole Ingvaldsen i Anders Fannemel. 

Domaća zvijezda Simon Aman je u prvoj seriji završio na katastrofalnom 28. mjestu sa skokom od 125 metara, ali je skokom od 134 metra  u drugoj seriji popravio dojam i završio na kraju na odličnom 11. mjestu. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije