Poraz Minnesote i Pittsburgha u produžetku, pobjeda Phoenixa

NHL liga

Poraz Minnesote i Pittsburgha u produžetku, pobjeda Phoenixa

Teme:

New Jersey i Minnesota ponudili su noćas publici kvalitetan hokej, i izuzetno zanimljiv meč koji je na kraju pripao domaćinu rezultatom 4:3. 

Gosti su do 3:3 u regularnom dijelu došli u finišu meča, ali je domaćin u produžetku ipak uspio do trijumfa.

Dallas se nije predao bez ispaljenog metka, ali nije imao velike izglede protiv noćas raspoloženog tima Philadelphije koji je slavio sa 4:2.

I meč Detroita i Pittsurgha pobjednika je dobio tek u produžetku. Bilo je na 5:4, nakon mnogo preokreta u regularnom dijelu meča.

Columbus je kao gost sa 3:2 porazio Montreal, baš kao i Tampa Bay Otawu (5:4) u meču u kojemu su gostti konstantno imali rezultatsku prednost od jednog gola.

Uspješan na gostovanju bio je i tim Buffala kod Edmontona sa 3:1, dok su domaće pobjede upisali Phoenix protiv Floride i Los Angeles protiv Washingtona (2:1), te San Jose protiv Anaheima sa 3:2.

NHL liga, rezultati:

New Jersey – Minnesota 4:3
Philadelphia – Dallas 4:2
Detroit –Pittsburgh 5:4
Montreal – Columbus 2:3
Ottawa – Tampa Bay 4:5
Edmonton – Buffalo 1:3
Phoenix – Florida 2:1
Los Angeles – Washington 2:1
San Jose –Anahiem 3:2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.