Poraz Pittsburgha, Boston siguran domaćin

NHL liga

Poraz Pittsburgha, Boston siguran domaćin

Teme:

Noćas je odigrano deset mečeva u najboljoj hokejaškoj ligi Svijeta, američkom NHL-u. Boston nije bio gostoljubiv prema Washingtonu porazivši ga sa 3:0, kao ni Chicago prema Colubusu pobjedom visokim rezultatom 6:1. 

Los Angeles kao gost porazio je Winnipeg sa 3:1, baš kao i Buffalo tim Tampa Baya. Colorado je u gostima kod Detroita do pobjede došao tek u produžetku golom Benoita, St. Louis je tijesno sa 2:1 porazio Nashville.

Ubjedljivu domaću pobjedu ostvario je Dallas nad Vancouverom rezultatom 6:1, dok je Phoenix također kao domaćin porazio Montreal sa 5:2.

Edmonton je u produžetku slomio New York Islanderse za konačnih 3:2, a San Jose je bio uspješan domaćin pobjedom nad Pittsburghom rezultatom 5:3.

NHL liga:

Boston – Washington 3:0
Winnipeg – Los Angeles 1:3
Tampa Bay – Buffalo 1:3
Chicago – Columbus 6:1
Detroit – Colorado 2:3
Nashville – St. Louis 1:2
Dallas – Vancouver 6:1
Phoenix – Montreal 5:2
Edmonton New York Islanders 3:2
San Jose – Pittsburgh 5:3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.