Predatorsi furiozni u finišu za prolazak u veliko finale
Foto: EPA

Nashville bolji od Anaheima za 4-2 u seriji

Predatorsi furiozni u finišu za prolazak u veliko finale

Nashville Predatorsi su na svom terenu, u šestoj utakmici finalna Zapada, savladali Anaheim Duckse rezultatom 6:3 i nakon 4-2 u seriji prošli u finale Stanley Cupa.

Nashville je sjajno otvorio susret, pa su već nakon nepunih devet minuta igre u prvoj trećini vodili sa 2:0, a pogađali su Watson i Sissons.

U drugom periodu gosti nešto bolji, a Kase u petoj minuti ovog dijela pogađa za smanjenje zaostatka svoje ekipe.

Nakon tri minute igre u zadnjem periodu ponovo pogađa Sissons i donosi prednost od 3:1 svojoj ekipi. Ipak, golovima Wagnera dvije minute kasnije i Fowlera u devetoj minuti treće trećine Ducksi dolaze do izjednačenja.

Međutim, kada su svi pomislili da će se gledati tvrda utakmica do kraja regularnog vremena, Predatorsi ubacuju u brzinu više i sa tri gola rješavaju sve dileme oko pobjednika.

Prvo je Sissons u 14. minuti kompletirao hat-trick, da bi Forsberg u 18. i Watson u 19. minuti osigurali NHL finale svojoj ekipi, u kojem će se sastati sa boljim iz duela Pittsburgha i Ottawe.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi