Predatorsi i Devilsi ostali u utrci za plasman u doigravanje

Mike Fisher s dva gola donio pobjedu Nashvilleu

Predatorsi i Devilsi ostali u utrci za plasman u doigravanje

U NHL-u je sinoć odigrano sedam utakmica u kojima je bilo dosta uzbuđenja, ali i nekoliko iznenađujućih rezultata.

Nashville je pobjedom u Anaheimu protiv Ducksa 5:2 ostao u igri za plasman u doigravanje. Pekka Rinne je sa 27 odbrana potpuno zaustavio napadače Ducksa, dok su Mike Fisher i Colin Wilson sa po dva gola odradili posao u fazi napada.

U direktnoj borbi za plasman u doigravanje New Jersey je na svom ledu slavio protiv Washingtona sa 2:1. Gosti su golom Alexa Ovechkina vodili do sredien druge trećine kada je Tuomo Ruutu poravnao rezultat, da bi Jeff Carter nešto više od četiri minute prije kraja meča donio potpuni preokret Devilsima.

Iako bez Jonathana Toewsa i Patricka Kanea, Chicago je slavio sa 4:3 u Columbusu protiv Blue Jacketsa, te je tako umanjio šanse Columbusa da se nađe u doigravanju. Beno Smith je 3,7 sekundi prije kraja meča postigao pogodak za pobjedu Blackhawksa.

Ottawa je nakon samo šest minuta igre vodila sa 3:0 protiv Montreala na domaćem ledu, ali su Canadiensi zahvaljujući hat tricku Maxa Pacioriettyja preokrenuli rezultat i slavili pobjedu rezultatom 7:3. Calgary je slavio u gostima protiv Floride sa 2:1, a Edmonton nakon penala u Phoenixu 3:2.

Detroit je na domaćem ledu sa 3:2 savladao najlošiju momčad lige Buffalo. Daniel Alfredsson je zabio gol i dodao asistenciju, Darren Helm i Tomas Jurco su dodali po jedan pogodak za 413. pobjedu Mike Babcocka na klupi Red Wingsa. Babcock je izjednačio na listi najuspješnijeg trenera u klupskoj historiji sa Jackom Adamsom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.