Predatorsi na korak od istorijskog finala

Nashville savladao Duckse

Predatorsi na korak od istorijskog finala

D. Rakanović

Hokejaši Nashvillea savladali su noćas na gostovanju Anaheim sa 3:1 i poveli sa 3:2 u seriji te tako došli na korak od istorijskog finala NHL lige. 

Ducksi su prvi došli u vodstvo golom Wagnera u 13. minuti drugog perioda. Predatorsi uspijevaju doći do izjednačenja do kraja druge trećine, tačnije 40 sekundi prije kraja, a strijelac je bio Wilson.

U posljednjoj trećini Predatorsi dolaze do preokreta pogotkom Aberga u 11. minuti. Ducksi su bacili sve karte na napad, pa su i jedno vrijeme igrali bez golmana ne bi li postigli pogodak i odveli utakmicu u produžetak. Ipak u posljednjoj minuti stiže kazna, a praznu mrežu pogađa Watson i potvrđuje pobjedu Nashvillea.

Šesta utakmica na programu je u Nashvilleu u utorak od 2 sata po našem vremenu, kada će Predatorsi imati šansu izboriti prvi nastup u finalu Stanley kupa. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi