Predatorsi poveli protiv St. Louisa

Prva utakmica četvrtfinala NHL lige

Predatorsi poveli protiv St. Louisa

D. Rakanović

Hokejaši Nashville Predatorsa savladali su St. Louis Bluesa na gostovanju sa 4:3 u prvoj utakmici četvrtfinala NHL lige. 

Gosti su bolje ušli u utakmicu i poveli golom Wilsona u 12. minuti prve trećine. Na početku drugog perioda povećali su Predatorsi prednost Subbana u trećem minutu. Domaći smanjuju na 2:1 pogotkom Parayka u osmom. Ipak, do kraja druge trećine Predatorsi uspijevaju povećati prednost pogotkom Forsberga. 

Početkom posljednje trećine St. Louis sa dva pogotka izjednačava na 3:3. Strijelci su bili Schwartz u sedmoj i Sobotka u desetoj minuti utakmice. Ipak, Fiddler golom u 15. minuti donosi prednost Predatorsima (4:3), a kasnije će se ispostaviti i pobjedu svojoj ekipi. 

St. Louis je do kraja utakmice napadao svim silama, ali nisu uspjeli postići pogodak. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti