Preminuo nakon nošenja olimpijske baklje

Bivši trener Vadim Gorbenko

Preminuo nakon nošenja olimpijske baklje

Bivši ruski trener hrvanja grčko-rimskim stilom Vadim Gorbenko preminuo je od posljedica srčanog udara nakon što je nosio olimpijsku baklju u Kourganu (Zapadni Sibir).

Počasni građanin regije Kourgan Vadim Gorbenko je doživio srčani udar u nedjelju nakon što je pretrčao jednu etapu olimpijske štafete. Gorbenko je odmah hospitaliziran, ali ga doktori nisu mogli spasiti.

Put olimpijske baklje pio Rusiji obilježilo je nekoliko incidenata od starta 7. oktobra u Moskvi. Jedan od članova ruske bob ekipe iz Torina 2006., Piotr Makartchouk, doživio je da mu se odjeća zapalila dok ju je nosio krajem novembra u Abakanu u Sibiru. Također u novembru, baklja je eksplodirala u rukama mlade žene koja je zadobila lakše opekline. U više navrata plamen se ugasio i trebalo ga je ponovno paliti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.