Prevc se povrijedio pred početak SP

Od junaka do tragičara

Prevc se povrijedio pred početak SP

M. Maksimović

Samo četiri dana prije početka SP u skijaškim letovima slovencima su se dogodile nevjerovatne stvari. Na letaonici u Oberstdorfu su ostvarili trijumf ekipno, ali su pobjedu skupo platili.

Peter Prevc Jurij Tepeš, Jure Šinkovec i Robert Kranjec su slavili jer su bili najbolji u prvoj seriji. Junak odnosno tragičar je bio Peter Prevc. On je zjednačio  rekord Harrija Ollija sa 225 metara, ali je prilikom doskoka pao i teško se povrijedio.

Slovencu su stradali ligamenti ramena, odmah je tokom dana operisan i sezona je za njega završena. Sve to se dogodilo četiri dana prije kvalifikacija na letaonici u Vikersund koji je od 23.do 26.domaćin svjetskom prvenstva u ski letovima.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.