Prijetnje nisu bile stvarne

Opasna pisma članovima olimpijskih odbora

Prijetnje nisu bile stvarne

Nakon što je predsjednik Mađarskog olimpijskog odbora (HOC) Zsolt Borkai u srijedu izjavio da su primili pismo koje sadrži terorističku prijetnju, te da ima saznanja da su slične prijetnje dobili i drugi nacionalni olimpijski odbori, nekoliko sati kasnije predstavnik HOC-a za međunarodne odnose Zsigmond Nagy izjavio je da je poslije analize utvrđeno da prijetnja nije stvarna.

Zsigmond Nagy je za Reuters izjavio da je prijeteće pismo poslano Međunarodnom olimpijskom odboru (MOO) i ruskim organizatorima Igara u Sočiju na analizu, te da je ocijenjeno da prijetnja nije stvarna. "I MOO i ruski organizatori nakon obavljene analize pisma službeno su objavili da prijetnja nije stvarna. Osoba koja je poslala pismo već je slala svakojake poruke mnogim članovima olimpijske obitelji", rekao je Nagy.

Prije nekoliko dana objavljena je video poruka s terorističkom prijetnjom Olimpijskim igrama u Sočiju. U toj poruci dvojica muškaraca istaknuli su da nitko neće biti siguran tijekom Igara u Sočiju. Nakon toga ruski mediji su objavili kako iza te poruke stoji islamistička teroristička grupa koja je odgovorna za bombaške napade krajem decembra u Volgogradu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.