Prva pobjeda Travisa Ganonga u karijeri
Foto: epa.eu

Spust u Santa Caterini

Prva pobjeda Travisa Ganonga u karijeri

Utrka spusta u okviru Svjetskog kupa za muškarce koja se vozila danas u Santa Catarini pripala je američkom skijašu Travisu Ganongu.

Njegovoj pobjedi malo se ko nadao, tako da se može reći da je Amerikanac priredio veliku senzaciju, a iza sebe je drugom mjestu ostavio Austrijanca Matthiasa Mayera sa zaostatkom o 0,09 sekundi.

Plasmanom na podijum austrijski skijaš je svojoj zemlji osigurao pobjedničko postolje u spustu, tek u četvrtoj utrci spusta u ovoj sezoni Svjetskog kupa.

Na trećem mjestu završio je italijanski skijaš Dominik Paris sa zaostatkom od 0,21 u odnosu na pobjednika, dok su se od četvrtog do šestog mjesta poredali Austrijanci Otmar Striedinger, Romed Baumann i Hannes Reichelt.

Utrka Svjetskog kupa, Santa Caterina, spust (muškarci):
1. Travis Ganong (USA) 1:32.42
2. Matthias Mayer (AUT) +0.09
3. Dominik Paris (ITA) +0.21
4. Otmar Striedinger (AUT) +0.45
5. Romed Baumann (AUT) +0.67
6. Hannes Reichelt (AUT) +0.78
7. Josef Ferstl (GER) +0.82
8. Johan Clarey (FRA) +0.90
9. Didier Defago (SUI) +0.98
10. Ralph Weber (SUI) +1.01

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.