Prva pobjeda Weirather u spustu

Fenninger sve bliža Tini Maze

Prva pobjeda Weirather u spustu

Skijašica iz Lihtenštajna Tina Weirather, pobjednica je današnjeg spusta koji se vozio na stazi Kandahar u  u Garmisch-Partenkirchenu. Nakon dva trijumfa u superveslalomu i jednog u veleslalomu, Tina je bila najbolja i u najbržoj disciplini.

Iza sebe je ostavila Annu Fenninger na drugom mjestu i Tinu Maze na trećem. Najugodnije iznenađenje predstavlja krajnji rezultat Slovenke Ilke Štuhec koja se plasirala na peto mjesto. Štuhec je startala kao prvi i njeno vrijeme 1:42.00 je bilo nedostižno i za skijašice kao što su Vonn, Gisin, Gut, Goergl. Tina Maze je uspjela pomaknuti svoju kolegicu iz reprezentacije sa 1:41.85. Weirather je bila brža 91 stotinku, dok se Fenninger našla na kraju na drugom mjestu sa 51 stotinkom zaostatka.

Maze je zadržala vodstvo u ukupnom poretku Svjetskog kupa sa 1,205 bodova, no Fenninger je smanjila zaostatak na 24 boda. Treće mjesto drži Amerikanka Mikaela Shiffrin sa 750 bodova. U poretku spustašica vodi Amerikanka Lindsey Vonn sa 402 boda ispred Fenninger (367) i Maze (306).

Rezultati spusta:
1. Tina Weirather (Lih) 1:40.94
2. Anna Fenninger (Aut) +0.51
3. Tina Maze (Slo) +0.91
4. Nicole Hosp (Aut) +0.94 
5. Ilke Štuhec (Slo) + 1.06
6. Nadia Fanchini (Ita) +1.27
7. Lindsey Vonn (USA) + 1.40
8. Lara Gut (Švi) + 1.51
9. Dominique Gisin (Švi) + 1.61
10.Elisabeth Goergl (Aut) + 1.68

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti