Prva pobjeda za Stephana
Zanimljiv program u Anterselvi

Jurjeva se učvrstila na vodećeoj poziciji

Prva pobjeda za Stephana

M. Maksimović
Teme:

Nijemac Christoph Stephan pobjednik je današnje utrke na 15 km sa masovnim startom u Anterselvi. Stephan je slavio u izuzetno zanimljivom sprintu sa svega dvije desetinke boljim vremenom od Austrijanca Dominika Landentingera.

Stephan je slavio u izuzetno zanimljivom sprintu sa svega dvije desetinke boljim vremenom od
Austrijanca Dominika Landentingera, dok je treće mjesto zauzeo Rus Ivan Cherezov sa 2,8 sekundi zaostatka. Inače, Stephan je imao i najbolji rezultat na streljani gdje je pogodio 19 od 20 zadanih meta, dok je Landentinger promašio tri, a Cherezov dvije mete. Svaki promašaj koštao ih je kaznenog kruga od 150 metara. Christoph Stephan nastupa u Svjetskom kupu od 2006. godine i ovo je njegova prva pobjeda.

U utrci biatlonki na 12,5 km s masovnim startom slavila je vodeća u ukupnom poretku Svjetskog kupa
Ruskinja Ekaterina Jurjeva s vremenom od 36:37,8 minuta pogodivši pritom svih 20 meta. Druga je sa 13,4 sekunde zaostatka i jednim promašajem zbog kojega je trčala dodatnih 150 metara bila Šveđanka Helena Jonsson, a treća sa 27,8 sekundi slabijim vremenom i dva promašaja Finkinja Kaisa Makarainen. Jurjeva vodi sa 567 bodova ispred Njemica Kati Wilhelm sa 520 i Magdalene Neuner sa 502.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.