Putinov kabinet odobrio dodatnih 50 milona dolara za OI

Najskuplje ZOI u historiji

Putinov kabinet odobrio dodatnih 50 milona dolara za OI

Kabinet predsjednika Rusije odobrio je organizatorima Zimskih olimpijskih igrara u Sočiju 50 miliona dolara za dodatne troškove. 

Prema pisanju ruske agencije, RIA novosti, organizatori Zimskih olimpijskih igara raspolagat će sa ukupno 420 miliona dolara, a ovo će biti ubjedljivo najskluplje Zimske olimpijske igre u historiji. 

Olimpijada u Sočiju koštala je 51 milijardu američkih dolara, što je apsolutni rekord. ZOI koje će sa lica mjesta pratiti i ekipa portala SportSport.ba bit će održane od sedmog do 23. februara 2014. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.