Rađo: OK BiH je u Olimpijce investirao 291.000 KM

Na današnjoj press konferenciji na kojoj su predstavljeni sportisti koji će našu zemlju predstavljati na Olimpijskim igrama u Sočiju, novinarima se obratio i jedan od čelnika OK BiH, Izet Rađo, koji je između ostalog govorio o novćanim sredstvima koja su uložena u pripreme sportista za OI.

"Želim se zahvaliti našim sportistima koji su za kratko vrijeme napravili dobre rezultate, te su se plasirani na Olimpijske igre. U funkciji priprema za Olimpijske igre OK BiH je IZABRAO 10 sportista i oni su dobili ukupno 216.000 KM kao stipendije. Kroz projekte smo došli do 45.000 KM s kojima smo također finansirali naše sportiste. Na kraju je Žana Novaković uspjela ući u krug VISA sportista i ona je dobila 30.000 KM koje su također potrešene u pripremama za Olimpijske igre. Dakle, ukupno je OK BiH kroz projekte i marketing investirao 291.000 u Olimpijce s ciljem da se što bolje pripreme i kvalifikuju na Olimpijske igre", na današnjoj press konferenciji je istakao jedan od čelnika OK BiH, Izet Rađo.

"Nakon Olimpijskih igara u Londonu započeli smo ciklus za OI u Riju i s našim skromnim sredstvima krenuli sa stipendiranjem sportista za koje smatramo da mogu da budu potencijalni Olimpijci. Tako sa skromnim sredstvima finansiramo Đemala Bošnjaka, Ivanu Ninković, Amela Mekića, Larisu Cerić i Hamzu Alića sa po 750 KM mjesečno. Jednako tako finansiramo i Kemala Mešića, a očekujemo da obezbijedimo i 500.000 KM kroz fond solidarnosti Međunarodnog komiteta za ove naše sportiste. Mi to možemo uraditi, a ostalo je na državi BiH", dodao je Rađo.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.