Raich slavio u Adelbodenu
Raichova 33. pobjeda u karijeri

Raich slavio u Adelbodenu

Peti veleslalom sezone završen je prije nekoliko trenutaka u švicarskom Adelbodenu. Na sigurno najzahtjevnijoj veleslalomskoj stazi u svjetskom kupu, Chuenisbargli, čiji je vertikalni pad 430 metara nadmorske visine slavio je Austrijanac Benjamin Raich. 

Prvu vožnju veleslaloma u Adelbodenu maestralno je odvezao Austrijanac Benjamin Raich ostavivši iza sebe unutar jedne sekunde samo dvojicu skijaša, Talijana Blardonea i iskusnog Austrijanca Grubera. Podatak da je petoplasirani iz prve vožnje, Francuz Grange, zaostajao za Raichom 1 sekundu i 32 stotinke dovoljno govori o fenomenalnoj prvoj vožnji Benija Raicha.

Kako je odvezao prvu vožnju, tako je i drugi lauf završio na maestral način i po treći put u svojoj karijeri, Raich, je slavio u Adelbodenu. Ovom pobjedom Raich je preuzeo vodsto u ukupnom poretku svjetskog kupa i ukupnom poretku veleslaloma.

Na drugo mjestu je završio Talijan Masimilliano Blardone, dok je treći bio Norvežanin Ceatil Jansrud koji je sjajnom drugom vožnjom uspio doći da 14. mjesta na pobjedničko postolje.

Svjetski kup za muškarce, veleslalom:
1. Benjamin Reich (Austria) 2:24: 95
2. Masimilliano Blardone (Ita)  +  24
3. Ceatil Jansrud (Norveška)    +  72