Rangersi doveli Martina St. Louisa iz Tampa Baya

Ryan Callahan iz Rangersa u Lighting

Rangersi doveli Martina St. Louisa iz Tampa Baya

Posljednjeg dana prelaznog roka NY Rangersi su u svoje redove doveli odličnog napadača Tampa Baya Martina St. Louisa, ali su istovremeno ostali bez Ryana Callahana. 

Rangersi su na Floridu poslali Ryana Callahana, izbor druge runde ovogodišnjeg drafta i izbor prve runde drafta 2015. godine. 

Martin St.Louis je bio kapiten Tampe i jedan do najboljih igrača kluba, ali je zbog neslaganja sa generalnim menadžerom kluba Steveom Yzermanom odlučio napustiti klub. 

St.Louis je u sukob došao s Yzermanom (ujedno selektor Kanade) kad je on objavio spisak reprezentacije Kanade za Olimpijske igre u Sočiju, a na njemu nije bilo mjesta za St. Louisa. St. Louis je kasnije zbog povrede Stamkosa ipak otišao na OI, ali je njihov odnos ostao nepopravljiv. 

Ryan Callahan je ušao u posljednju godinu ugovora s Rangersima, pa je zatražio novi šestogodišnji po kojem bi zarađivao između 6,2 i 6,5 miliona dolara po sezoni, ali Rangersi nisu pristajali na veći ugovor od 6 miliona, pa je Callahan zatražio trade. 

Martin St. Louis takođe ima još godinu dana važećeg ugovora, pa će nakon isteka sjesti s Rangersima i pokušati dogovoriti novi ugovor. Ima 38 godina i sigurno je da ne može očekivati neki dugogodišnji ugovor.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.