Rangersi i St. Louis se plasirali u četvrfinale play-offa

Play-off NHL lige

Rangersi i St. Louis se plasirali u četvrfinale play-offa

D. Rakanović

Hokejaši New York Rangersa porazili su na domaćem terenu Montreal Canadiense sa 3:1 i plasirali se u četvrtfinale play-offa NHL lige. 

Montreal je prvi stigao do vodstva pogotkom Emelina u sedmoj minuti prve trećine. Domaći u nastavku dominiraju i već u drugom periodu igre stižu do preokreta. Dva pogotka postigao je Zuccarello u trećoj i 14. minuti. 

U posljednjem periodu Montreal je stavio sve karte u napad, i očekivano igrao bez golmana u nadi da će postići pogodak i doći do produžetka. Međutim, kazna stiže samo 18 sekundi prije kraja utakmice. Pogodak na prazan gol postigao je Stepan. 

Nešto ranije noćas St. Louis Blues je porazio Minnesotu sa 4:3 nakon produžetka i plasirao se u naredni krug doigravanja NHL lige. 

St. Louis je u prvoj trećini poveo golovima Tarasenka u osmoj i Steena u 11. minutu. Do kraja prvog perioda Minnesota je golom Sutera u 19. minuti smanjila na 2:1. 

U trećoj trećini St. Louis preko Stastnyja povećava prednost na 3:1, ali se Minnesota do kraja utakmice u potpunosti vraća golovima Koivua u 11. minuti i Zuckera u 15. minuti i odvode utakmicu u produžetak. 

Pobjednički gol u 10. minuti produžetka postigao je Paajarvi za slavlje St.Louisa i ukupno 4:1 u seriji. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi