Rangersi nastavili svoju seriju pobjeda istim rezultatom

Deveti put u play offu ove sezone

Rangersi nastavili svoju seriju pobjeda istim rezultatom

Hokejaši New York Rangersa poveli su u finalnoj seriji Istočne konferencije svladavši u subotu Tampa Bay Lightning već tradicionalnim rezultatom u play offu ove sezone, 2:1, u svom Madison Square Gardenu.

Samo tri dana nakon što su u dramatičnoj sedmoj utakmici drugog kruga tek u produžetku s 2-1 svladali Washington, Rangersi su se vratili pred svoje navijače na početku finalne serije za prvaka Istoka u kojem im na putu prema finalu Stanley Cupa stoji još samo Tampa Bay Lighting.

Derek Stepan, strijelac pobjedničkog gola u produžetku sedme utakmice protiv Capitalsa, donio je Rangersima vodstvo u posljednjoj minuti druge trećine. Gosti su u 47. minuti stigli do izjednačenja preko Ondreja Palata koji je postigao svoj četvrti pogodak u play offu. U 58. minuti Dominic Moore se prvi put upisao u strijelce  u ovogodišnjem playoffu ali je donio još jednu minimalnu pobjedu svojoj ekipi. Ponovno se istakao golman Rangersa Henrik Ludnqvist koji je zaustavio 23 od 24 udaraca gostiju. Druga utakmica serije bit će odigrana u New Yorku u noći s ponedjeljka na utorak.

Rangersi su još jednom 2-1 pobjedom nastavili nevjerojatan ovogodišnji niz u play off. Naime, i u prvom krugu protiv Pittsburgha (4-1) i u sedam utakmica serije s Washingtonom (4-3) sastav iz Madison Square Gardena nijednom nije pobijedio ili izgubio s više od jednog gola razlike, a ovo je deveta utakmica koja je završila rezultatom 2-1. Rangersi su sedam puta slavili, a samo dvaput izgubili s 2:1, oba puta od Washingtona.

Istočna konferencija, finale:
NY Rangers - Tampa 2:1 (1:0)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.