Rangersi petardom uzvratili Tampi

Prva pobjeda veća od jedan razlike

Rangersi petardom uzvratili Tampi

I to se dogodilo ove sezone u play offu. New York Rangersi su uspjeli ostvariti pobjedu sa više od jednim golom razlike. Ovaj put su Rangersi u gostima uzvratili Tampi, ubjedljivom pobjedom 5:1.

Tako su Rangersi prekinuli li nevjerojatan niz od 12 uzastopnih play off pobjeda s jedan razlike koji je trajao još od prošlogodišnjeg finala Istoka. Rick Nash je po prvi put u karijeri na jednoj utakmici u play offu zabio više od jednog gola. Postigao je prvi i peti, dok su između tih golova mrežu Tampe tresli Chris Kreider, Keith Yandle te Martin St. Louis. Henrik Lundqvist je bio u svom elementu sa 39 od 40 mogućih odbrana, tek ga je uspio prevariti kapiten Lightninga Steven Stamkos.

Peta utakmica ovih suparnika igrat će se u nedjelju u Madison Square Gardenu, a šesta ponovno u Tampi u utorak.

Finale Istoka:
Tampa Bay - NY Rangers 1:5 (2:2)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.