Rangersi poveli, Detroit na krilima Pavela Datsyuka

Prvi krug play offa

Rangersi poveli, Detroit na krilima Pavela Datsyuka

Za razliku od New York Knicksa čija je sezona barem u rezultatskom smislu završena puno ranije, za Rangerse počinje ono glavno, play off. Na startu su u prvoj utakmici dobili Pittsburgh 2:1, za vodstvo 1:0 u seriji.

Već u prvoj trećini su Derick Brassard i Ryan McDonagh su osigurali dva gola prednosti. Kod prvog gola, šutirao je Rick Nash, Fleury je odbio pak, ali je sam ostao Brassard koji je nakon 28 sekudi postigao drugi najbrži gol play offu. Pittsburgh se vratio u život golom Blakea Comeaua, ali do izjednačenja nije mogao iako je imao dovoljno vremena. Zaigrali su gosti u trećoj dionici i malo grublje, probali su u završnici bez golmana, međutim do izjednačenja nisu mogli.

Prednost domaćeg leda su sačuvali i Ducksi iz Anaheima. Winnipeg Jetsi su se držali dvije trećine, a onda su polako počeli pucati u trećoj. Correy Perry je postiže dva gola, Ryan Getzlaf jedan i Anaheim stiže do trijumfa 4:2.Corey Perry je bio odličan sa dva gola i dvije asistencije. Ryan Getzlaf je postigao gol uz dva asista, baš kao i Sami Vatanen.

St.Louis je posustao u prvoj utakmici na svom terenu protiv Minesote. Jason Zucker i  Matt Dumba su bili strijelci 2:0, nakon dvije trećine. Finiš ovog susreta bio je posebno zanimljiv. Na minutu i 13 sekundi prije kraja  Mikael Granlund je poslao pak u praznu mrežu St.Louisa, ali vrlo brzo Alexander Steen vraća na -1, pa domaći opet šalju Allena na klupu što kažnjava Jason Pominville 20 sekundi prije kraja za slavlje Minesote 4:2.

Pavel Datsyuk ima 36 godina, ali još uvijek ne posustaje. U prvoj utakmici protiv Tampe, Rus je bio dvostruki strijelac, drugi je postigao u prvom napadu Wingsa na početku druge trećine, nakon osam sekundi.Završnica utakmice je pripala Petr Mrazeku koji je imao 44 odbrane, dok je Detroit slavio 3:2.

Rezultati:
Istok:
NY Rangers - Pittsburgh 2:1 (1:0)
Tampa Bay - Detroit 2:3 (0:1)

Zapad:
St.Louis - Minesota 2:4 (0:1)
Anaheim - Winnipeg 4:2 (1:0)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije