Rangersi preokretom do trijumfa, Boston posustao

NHL liga

Rangersi preokretom do trijumfa, Boston posustao

Teme:

Calgary je noćas tek nakon izvođenja penala došao do pobjede nad San Joseom nakon što je meč u regularnom dijelu završem rezultatom 1:1. 

Gosti su vodili preko Shepparda, a konačnih 1:1 postavio je Colborne. Jedini siguran izvođač penala bio je Cammalleri za slavlje domaćina.

Sa po jednim postignutim pogotkom u prve dvije trećine, Dallas je u treći period ušao sa sigurnih 2:0, a Winnipeg je do kraja tek uspio spasiti čast i postići jedini gol na ztakmici za konačnih 2:1.

Penali su odlučili i meč Tampa Baya i Ottawe. Regularni dio okončan je rezultatom 3:3, a jedini gol iz penala postigao je Spezza za trijumf gostiju.

Ni meč Bostona i Montrela nije imao pobjednika nakon regularnig dijela i produžetka. Rezultat je glasio 1:1, a pogodak iz penala tek u četvrtoj seriji kod gostiju je postigao Galchenyuk.

Los Angeles je kao gost u drugom periodu ostvario prednost od dva pogotka protiv Philadelphije, ali je domaćin istu sa dva ekspresna pogotka u nastavku susreta anulirao. Konačnih 2:3 postavio je King deset minuta pred kraj.

Najzanimljiviji meč publici su ponudili New York Rangers i Phoenix, a nakon rezultatskog preokreta bodove je upisao domaći tim. Konačan rezultat glasio je 4:3. Gosti su poveli sa 2:0, a domaći u drugom dijeli uspjeli izjednačiti. Chipchura je pogodio za 2:3, i to je bilo sve od Phoenixa koji je kasnije pokleknuo pred Girardijem i MCDonaghom koji su pogađali za konačnih 4:3.

NHL liga:

New York Rangers – Phoenix 4:3
Philadelphia – Los Angeles 2:3
Boston – Montreal 1:2
Tampa Bay – Ottawa 3:4
Dallas – Winnipeg 2:1
Calgary – San Jose 2:1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.