Rebensburg slavila u utrci slaloma u Wengenu

Lara Gut tek na 19. mjestu, Vonn odustala

Rebensburg slavila u utrci slaloma u Wengenu

E. Čaušević

Njemačka skijašica Viktoria Rebensburg slavila je danas u utrci slaloma u švicarskom Wengenu.

Rebensburg je pobjedu u današnjem slalomu u Wengenu ostvarila u vremenu od 1:16,94 i osvojila 100 bodova u Svjetskom kupu. Na drugom mjestu završila je Ana Drev koja je za prvoplasiranom zaostala 94 stotinke.

Treće mjesto danas je zauzela italijanska skijašica Federica Brignone koja je za pobjedicom Rebensburg imala zaostatak od 99 stotinki. Četvrto i peto mjesto osvojile su austrijske skijašice Eva-Maria Brem i Stephanie Brunner.

Vodeća u poretku Svjetskog kupa Lara Gut na današnjoj utrci slaloma završila je tek na 19. mjestu, dok je drugoplasirana u poretku Svjetskog kupa Lindsey Vonn odustala u drugoj vožnji.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi