Rusi zlatni i u četverosjedu

Zubkov poput Langea

Rusi zlatni i u četverosjedu

Nakon dvosjeda, Rusi su uzeli zlato posljednjeg dana Igara i u četverosjedu. Ruska postava u kojoj su pored dvojice sa zlatom Zubkov/Voyevoda, još bili Dmitry Trunenkov i Alexey Negodaylo. Oni su slavili ispred prve posade Latvije i prve posade SAD.

Rusi su bili brži od Latvijaca devet stotinki sekunde, dok su broncu osvojili Amerikanci sa 33 stotinke sekunde minusa za Rusima. Pilot Alexandr Zubkov je uspio ponoviti rezultat Nijemca Andrea Langea iz Torina. Upravo je u Torinu, četverosjed Rusije sa Zubkovim završio na drugom mjestu. Veliko iznenađenje svakako predstavlja drugo mjesto Latvijaca u sastavu Oskars Melbārdis, Arvis Vilkaste, Daumants Dreiškens i Jānis Strenga.

Današnje zlato, prvo je koje je osvojio četverosjed Rusije, u Vancouveru je ruski dvosjed bio brončani. I dalje najviše zlatnih medalja imaju Kevin Kuske i André Lange (po četiri zlatne), dok šest medalja ukupno su sakupili Wolfgang Hoppe i Eugenio Monti.


Rezultati:
1. Rusia I 3:40.60
2. Latvija I +0.09
3. USA I +0.39
4. Rusia II +0.42
5. Velika Britanija I +0.50
6. Njemačka I + 0.82

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.