Rusija protiv Francuske, Kanada kontra Finske

Parovi četvrtfinala na Svjetskom prvenstvu

Rusija protiv Francuske, Kanada kontra Finske

akon današnjeg slobodnog dana, sutra su na Svjetskom prvenstvu počinje nokaut faza takmičenja. U posljednjim susretima grupne faze, Rusija je pobjedom protiv Bjelorusije potvrdila prvo mjesto u grupi.

Rusi su u sedam utakmicama ostvarili svih sedam pobjeda uz imperisivnu gol razliku 31:7. U četvrtfinalu Rusi igraju protiv Francuske koja je na kraju završila kao četvrta. Francuzi su izgubili od Češke 4:5, koja sutra u četvrtfinalu ide na Amerikance. Kanada kao prvoplasirana za protivnika ima Finsku, dok se domaća reprezentacija Bjelorusije suprostavlja Švedskoj. Na OI 2002. godine, Bjelorusija je iznenadila Švedsku 4:3.

Parovi četvrtfinala:
USA - Češka
Kanada - Finska
Rusija - Francuska
Švedska - Bjelorusija

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije