Ruska štafeta iznenadila i uzela zlato

Norveška ostala bez medalje

Ruska štafeta iznenadila i uzela zlato

U štafetnoj utrci biatlonaca 4x7,5 kilometara dogodilo se iznenađenje. Zlato je osvojila Rusija zahvaljujući prije svega Antonu Shipulinu koji je uspio u posljednjem krugu preteći Simon Schempp koji je držao na prvom mjestu štafetu Njemačke.

Favorizirana Norveška je bila u vodstvo nakon tri izmjene, ali je Emil Hegle Svendsen imao jedan promašaj pa je morao odraditi kazneni krug. Taj krug je na kraju koštao Norvežane medalje s obzirom da su ostali četvrti sa 29.8 sekundi zaostatka za odličnim Austrijancima. Rusi su ostavili iza sebe Njemačku na 3.5 sekundi, a pored Shipulina za Rusiju su nastupali Alexey Volkov, Evgeny Ustyugov i Dmitry Malyshko.

Rezultati:
1. Rusija 1:12:15.9 (0 promašaja)
2. Njemačka + 3.5 (0)
3. Austrija + 29.8 (0)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije