Saarinen i Kyllonen za pobjedu Finske

Štafetna utrka u Asagiju

Saarinen i Kyllonen za pobjedu Finske

Ženska štafeta Finske, ostvarila je pobjedu na današnjoj utrci Svjetskog kupa u Asiagu. Radilo se o ekipnoj utrci sprinta na 6 x 1.25 km klasičnim stilom u kojoj su Finkinje iza sebe na postolju ostavile prvu postavu Norveške i prvu postavu Njemačke.

Norvežanke su kasnie više od devet sekundi, Njemice više od deset sekundi. Finska štafeta je nastupila u sastavu Aino - Kaisa Saarinen - Anne Kyllonen. Za Norvešku su postolje osigurale Oestberg i Falla, za Njemačku Zeller i Herrmann. Upravo je Ingvild Flugstad Oestberg držala Norvešku nakon prve izmjene na prvom mjestu, dok je Njemačka bila tek osma, a prva postava Švicarske treća. Švicarske su na kraju bile tek sedme.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.