SAD lagano, Kanada vrlo teško u polufinale

Poznati svi polufinalisti hokejaškog turnira u Sočiju

SAD lagano, Kanada vrlo teško u polufinale

U polufinalu hokejaškog turnira na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju igrat će SAD i Kanada što će biti svojevrsna repriza olimpijskog finala iz Vancouvera od prije četiri godine. 

SAD su u odličnoj utakmici savladale Češku sa 5:2, a veliki dio posla američki hokejaši odradili su u prvoj trećini. James Van Riemsdyk je u 2. minuti doveo SAD u vodstvo, a samo tri minute kasnije Aleš Hemsky koristi grešku američke odbrane i poravnava rezultat. 

U posljednjih pet minuta prve trećine Dustin Brown i David Backes su na asistencije Ryana Sutera donijeli Americi prednost od dva gola. Sredinom druge trećine Suter je upisao treću asistenciju, a strijelac je bio Zach Parise. Peti gol za SAD postigao je Phil Kessel, dok je drugi gol za Čehe postigao ponovo Hemsky. 

Kanada je protiv Latvije bila apsolutni favorit, ali su branitelji zlatne medalje iz Vancouvera vrlo teško izborili plasman u finale. Kanada je slavila sa 2:1 golom Sheae Webera sedam minuta prije kraja. Prvi gol za Kanadu postigao je Patrik Sharp, dok je gol za Latviju postigao Lauris Darzins. 

U polufinalu će igrati SAD protiv Kanade, dok u drugom polufinalu igraju Švedska i Finska. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.