Schlierenzauer se okreće pripremama za Olimpijske igre

Schlierenzauer se okreće pripremama za Olimpijske igre

Austrijanac Gregor Schlierenzauer izgubio je nadu da će slaviti treću godinu zaredom na takmičenju novogodišnje turneje "Četiri skakaonice". 

"Imam 40 bodova zaostatka što je nemoguće stići. Moja forma nije najbolja u ovom trenutku, pa ću sljedeća takmičenja iskoristiti da se što bolje spremim za nastupe na OI u Sočiju", poručio je Austrijanac. 

Trenutni vodeći nakon takmičenja u Obertsdorfu i Garmischu je njegov zemljak Thomas Dietharta, a Gregor vjeruje kako njegov mladi kolega može do najvećeg uspjeha u karijeri. 

"Ako će odlučivati tehnika skakanja, onda će on sigurno slaviti, ali za pobjedu treba da se poklopi dosta faktora", poručio je Sclierenzauer. 

Tri pobjede u nizu u 62 godine novogodišnje turneje ima samo Norvežanin Bjorn Wirkola. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti