Schmidhofer osvojila zlato na Svjetskom prvenstvu

Slavila u superveleslalomu

Schmidhofer osvojila zlato na Svjetskom prvenstvu

Austrijska skijašica Nicole Schmidhofer napravila je danas veliko iznenađenje pobjedom u superveleslalomu na Svjetskom prvenstvu u švicarskom St. Moritzu. 

Domaći skijaši očekivali su danas mnogo od svoje predstavnice Lare Gut, ali ona je na kraju završila trećeplasirana te je osvojila bronzanu medalju.

Na drugom mjestu završila je takmičarka iz Lithenštajna Tina Weirather kojoj je ovo bila prva medalja na velikim takmičenjima. 

Vrijeme pobjednice na kraju je bilo 1:21.34, dok je Weirather završila 0,33 desetinke iza nje, a Lara Gut 0,36 desetinki. 

Na četvrtom mjestu završila je njemačka skijašica Viktoria Rebensburg dok je peta na kraju bila Elena Curtoni iz Italije.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi