Schmidhofer u odabranom društvu

Zanimljivosti na SP u St. Moritzu

Schmidhofer u odabranom društvu

Austrijska skijašica Nicole Schmidhofer danas je priredila veliko iznenađenje pobijedivši u superveleslalomu na SP u St. Moritzu. 

Ovim trijumfom Schmidhofer je postala četvrta skijašica u istoriji sa svjetskom titulom u superveleslalomu u juniorskoj i seniorskoj konkurenciji.

Prije nje to su učinile Katja Seizinger, Isolde Kostner i Anna Veith.

Takođe, nekoliko zanimljivosti je vezano za drugoplasiranu i trećeplasiranu na današnoj trci superveleslaloma, Tinu Weirather i Laru Gut.

Tina Weirather danas je donijela Lihtenštajnu prvu medalju sa SP nakon Marca Büchela, koji je 1990. godine osvojio srebro u veleslalomu.

Sa druge strane, Švajcarkinja Lara Gut je došla do petog podijuma na svjetskim prvenstvima, ali je ponovo ostala bez zlatne medalje. Jednio je Käthe Grasegger zabilježila više podijuma (7) bez najsjajnijeg odličja.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi