Schuster naredio pauzu Freitagu

Zbog loše forme pred SP

Schuster naredio pauzu Freitagu

Trener njemačkih skijaša-skakača Austrijanac Werner Schuster naredio je Richardu Freitagu pauzu u takmičenjima Svjetskog kupa nakon izuzetno loših nastup i slabe forme u dosadašnjem dijelu sezone.

Freitag tako naredne sedmice neće učestvovati na takmičenju u skijaškim letovima u Vikersundu, već će trenirati zajedno sa povratnikom Andreasom Wellingerom.

"On će trenirati po posebnom programu na maloj skakaonici i tako se spremati za Svjetsko prvenstvo", objasnio je Austrijanac koji vodi njemački nacionalni tim.

"Pogubio je konce. Njegov sistem više ne funkcioniše kako treba", dodao je Schuster, koji je itekako bio zadovoljan povratkom Wellingera, koji je nakon teškog pada prije dva mjeseca osvojio dvije srebrene medalje na Svjetskom prvenstvu za juniore. 

"Za njega predstoji još jedan test na velikoj skakaonici. Ako sve prođe kako treba, predložiti ću Savezu da ga uvrsti u tim", istakao je Austrijanac.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.