Šejla Merdanović 11. u veleslalomu na EYOF-u u Montafonu

Odličan nastup naše mlade skijašice

Šejla Merdanović 11. u veleslalomu na EYOF-u u Montafonu

Nakon što je u utorak zauzela 29. mjesto u slalomu, trećeg dana takmičenja na EYOF-u Montafonu, naša reprezentativka u alpskom skijanju Šejla Merdanović je osvojila zapaženo 11. mjesto.

Meradnovićeva je u konkurenciji 85 takmičarki u disciplini veleslalom u zauzela odličnu 11. poziciju.

Šejla je nakon prve vožnje imala 15. vrijeme, a prvi lauf odvezla je u vremenu od 56.66 sekundi, sa 3.09 sekundi zaostatka za prvoplasiranom Francuskinjom Romanom Gareci. U drugoj vožnji perspektivna skijašica iz naše zemlje bila je još bolja pa je značajno popravila svoj plasman.

Ipak na kraju je Šejlin zaostatak za pobjednicom i prvoplasiranom iz prve vožnje iznosio nešto manje od četiri sekunde.

Za kraj vrijedi spomenuti da je upravo Šejla nosila zastavu naše zemlje na ceremoniji svečanog otvaranja EYOF-a koji se održava u Austriji i Lichensteinu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti