Selanne produžio na još jednu godinu

Finac i naredne sezone u Ducksima

Selanne produžio na još jednu godinu

40-godišnji finski veteran Teemu Selanne odlučio je odigrati još jednu sezonu u dresu Anaheim Ducksa s kojima je potpisao jednogodišnji ugovor vrijedan 3.25 miliona dolara plus premije.

„Nakon dugog razmišljanja, odlučio sam vratiti se i odigrati još jednu sezone za Duckse. Veoma sam zadovoljan pojačanjima koja su stigla u ljetnom prelaznom roku i shvatio sam da imamo tim koji može pobijeđivati u kontinuitetu“, rekao je Selanne.

U 17 sezona, koliko je proveo u NHL-u, Selanne je upisao 606 golova i 654 asistencije. U martu ove godine je postao osamnaesti NHL igrač koji je zabio više od 600 golova. Igrao je za Duckse, Winnipeg Jetse, San Jose Sharkse i Colorado Avalanche.

Od 17 sezona, čak 12 je proveo u Ducksima, kojima je prije tri godine pomogao doći do prvog naslova prvaka u klupskoj historiji. Vodeći je igrač kluba po broju golova, asistencija, odigranih utakmica, plus/minus ocjenama, broju pobjedonosnih golova ...

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.