Senzacija u Kuhtaiju: Prvi trijumf u karijeri Sare Hector
Foto: epa.eu

Četvrti veleslalom sezone

Senzacija u Kuhtaiju: Prvi trijumf u karijeri Sare Hector

Ova nedjelja očito je pretplaćena na prve pobjede u karijeri, a nakon što je Amerikanac Travis Ganong upisao svoj prvi trijumf u karijeri u okviru Svjetskog kupa u utrci spusta, u četvrtoj veleslalomskoj utrci sezone za žene trijumfovala je Šveđanka Sara Hector. Bila je to takođe prva pobjeda švedske skijašice u okviru Svjetskog kupa.

Šveđanka je dvije vožnje u skijalištu nadomak Innsbrucka odvezla u ukupnom vremenu od 02:17.61, a na drugom mjestu, sa 0.09 sekundi zaostatka završila je Austrijanka Anna Fenninger. Treće mjesto pripalo je prvoplasiranoj nakon prve vožnje, Amerikanki Mikaeli Shiffrin.

Prvoplasirana u generalnom poretku Svjetskog kupa, Slovenka Tina Maze, utrku je završila na sedmom mjestu koje je podijelila sa Dominique Gisin.

Utrka Svjetskog kupa, Kuhtai, veleslalom (žene):
1. Sara Hector (SWE) 02:17.61
2. Anna Fenninger (AUT) +00.09
3. Mikaela Shiffrin (USA) +00.18
4. Eva-Maria Brem (AUT) +00.37
5. Ragnhild Mowinckel (NOR) +00.54
6. Marie-Pier Prefontaine (CAN) +00.59
7. Dominique Gisin (SUI) +00.68
7. Tina Maze (SLO) +00.68
9. Adeline Baud (FRA) +00.91
10. Viktoria Rebensburg (GER) +01.09

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.