Severin Freund pobjednik takmičenja na Planici

Domaći skakač Peter Prevc osvojio treće mjesto

Severin Freund pobjednik takmičenja na Planici

Njemački skakač Severin Freund pobjednik je pretposljednjeg takmičenja sezone u skijaškim skokovima održanom na slovenskoj Planici. 

Freund je nakon prve serije sa skokom 137,5 metara bio petoplasirani, dok je identičnim skokom u drugoj seriji stigao do nove pobjede u Svjetskom kupu. Freund je na kraju sezone pokazao najbolju formu od svih skakača i da je na početku sezone imao probližne rezultate vjerovatno bi bio ukupni pobjednik. 

Norvežanin Anders Bardal bio je vodeći nakon prve serije sa skokom 136,5 metara, dok je u drugoj podbacio za dva metra što ga je koštalo pobjede. S druge strane, najbolji domaći skakač Peter Prevc je u prvoj potpuno podbacio. 

Prevc je u prvoj seriji skočio samo 129 metara, dok je u drugoj bio bolji za pet i pol metara što mu je donijelo plasman na postolje, odnosno treće mjesto. Pobjednik Svjetskog kupa Kamil Stoch ostvario je skokove od 131,5 i 134 metra, te je osvojio četvrto mjesto. 

Kamil Stoch je takmičenje prije kraja sezone pobjednik Svjetskog kupa sa 1320 bodova, Peter Prevc je drugi sa 1152 boda, dok je današnji pobjednik Severin Freund trećeplasirani sa 1123 boda. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.