Severin Freund u dva dana slavio dvije pobjede

Peter Prevc vodeći u Svjetskom kupu

Severin Freund u dva dana slavio dvije pobjede

Njemački skakač Severin Freund u samo dva dana slavio je dvije pobjede. Nakon prve pobjede u karijeri ostvarene prije dva dana u švedskom Falunu, Freund je danas bio najbolji i u finskom Lahtiju. 

Severin Freund je bio vodeći nakon prve serije sa skokom od 131 metra, dok je u drugoj seriji imao slabiji skok 127,5 metara. Freund je skupio 276,6 bodova što mu je bilo dovoljno za drugu pobjedu u karijeri. 

Drugo mjesto je osvojio austrijski skakač Stefan Kraft. Kraft je u prvoj seriji imao skok od 125 metara i bio je tek deveti, ali je sjajnim skokom od 134 metra u drugoj seriji stigao do 265,6 bodova i odličnog drugog mjesta.

Kao treći na pobjedničkom postolju završio je Poljak Kamil Stoch. Stoch je sa 127 metara bio sedmoplasirani u prvoj seriji, u drugoj seriji je imao kraći skok za dva i pol metra, ali je ipak sa 259,8 boodva osvojio treće mjesto.

Vodeći skakač Svjetskog kupa Peter Prevc završio je kao četvrti. Slovenac je u prvoj seriji bio trećeplasirani sa 125,5 metara, dok je u drugoj seriji sa dva metra slabijim skokom osvojio 259,6 bodova.

Vodeći u Svjetskom kupu je i dalje Peter Prevc sa 1038 bodova, drugoplasirani Kamil Stoch ima samo sedam bodova manje, dok je trećeplasirani današnji pobjednik Severin Freund sa 827 bodova. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.