Šezdeset osam zemalja potvrdilo učešće na SP-u

Svjetsko prvenstvo u skijanju

Šezdeset osam zemalja potvrdilo učešće na SP-u

Svjetsko prvenstvo u alpskom skijanju održati će se u februaru naredne godine u američkom Vailu odnosno Beaver Creeku.

Prema podacima koje je na svojoj zvaničnoj stranici objavio FIS do sada je 68 zemalja potvrdilo učešće na Svjetskom prvenstvu, dok dvije zemlje još uvijek nisu potvrdile svoje učešće. Posljednji rok za prijavu je 30. oktobar.

"Lista zemalja koje stižu na Svjetsko prvenstvo je za pravi čas geografije", rekao je Ceil Folz, jedan od članova Organizacionog komiteta, te dodao:

"Ovo je zaista 'Svjetsko' prvenstvo i biće jako interesantno za našu zajednicu da se druži sa učesnicima iz svih zemalja učesnica".

Svjetsko prvenstvo u Sjedinjenim Američkim Državama održati će se u periodu od 2. do 15. februara, a očekuje se više od 70 zemalja, a očekuje se da bi oko 750 milion ljudi putem TV ekrana moglo pratiti ovaj sportski događaj koji bi mogao brojati oko 1,500 učesnika.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti