Shiffrin: Cilj je globus u slalomu
Foto: epa.eu

Amerikana nakon pobjede u Mariboru

Shiffrin: Cilj je globus u slalomu

U prvoj utrci slaloma Svjetskog kupa koja je održana nakon Svjetskog prvenstva koja je vožena u Mariboru trijumfovala je svjetska šampionka Mikaela Shiffrin.

Devetnaestogodišnja skijašica bila je fenomenalna u obje vožnje, te je zasluženo slavila iako je kiša dodatno otežavala uslove na stazi.

"Nekada volim skijati i po sunčanom vremenu", kazala je kroz smijeh pobjednica, te dodala:

"Ovoga vikenda bilo je i jednog i drugog. Kiša mi nije pretjerano smetala". 

Shiffrin je nakon prve vožnje imala solidnu prednost u odnosu na Sarku Strachovu.

"Osjećala sam da moram napasti u drugoj vožnji. Bila sam zadovoljna, pogotovo nakon što sam odvezla dvije dobre vožnje. Uvijek se trudim da u drugoj vožnji budem bolja nego u prethodnoj. Cilj u ovoj sezoni jeste globus u ovoj disciplini. Možda sam malo 'pametovala' u drugoj vožnji, ali sam na kraju ipak povećala moju prednost", kazala je Shiffrin.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.