Shiffrin: Jedna od mojih najboljih vožnji ikada
Foto: epa.eu

Pobjednica slaloma u Kuhtaiju

Shiffrin: Jedna od mojih najboljih vožnji ikada

Amerikanka Mikael Shiffrin u ponedjeljak je upisala svoj prvi trijumf u ovoj sezoni Svjetskog kupa za skijašice nakon što je u austrijskom Kuhtaiju slavila u četvrtom ovosezonskom slalomu.

Američka skijašica završila je na prvom mjestu s ukupnim vremenom od 1:43.39, a iza nje na drugom mjestu završila Čehinja Sarka Strachova sa 0.80 sekundi zaostatka, dok je treća bila švicarska skijašica Wendy Holdener. Ona je kasnija 0.92 sekunde za pobjednicom.

"Druga vožnja je zaista bila zabavna. Bila je to stvarno jedna od mojih najboljih vožnji ikada. Nisam imala pritiska prije druge vožnje, a moji treneri su mi rekli da je podloga na stazi bila odlična. Moje skije i pancerice radile su odlično, a ja sam bila u potpunosti spremna", kazala je Shiffrin na press-konferenciji nakon svoje pobjede, te dodala:

"Sve u svemu mislim da je ovo bio odličan vikend za mene u kojem sam izborila dva plasman na podijum. Osjećam kako se vraćam u moju slalomašku formu, tako da sam jako uzbuđena. Ipak, ovo ne mora značiti da će se i ostale trke odvijati ovako, zato moram nastaviti sa radom".

Slalom u Kuhtaiju bio je posljenje takmičenje za skijašice u Svjetskom kupu u 2014. godini, a već početkom 2015. godine, tačnije 4. januara, na programu je Snježna kraljica i utrka na Sljemenu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.