Shiffrin: Mogla sam biti i zadnja
Mikaela je kao nagradu za pobjedu u Leviju dobila irvasa

Nakon pobjede u Leviju

Shiffrin: Mogla sam biti i zadnja

M. Skaka

Mikaela Shiffrin dominirala je na prvoj ovosezonskoj slalomskoj utrci i ugrabila petu pobjedu u svojoj karijeri. 

Osamnaestogidšnja Amerikanka bila je jedina skijašica koja je u Leviju u obje utrke skijala ispod 58 sekundi, te za čak 1,06 sekundi nadmašila Mariju Hoefl-Riesch, a Tinu Maze za 1,61 sekundi.

"Imali smo samo dvije tehničke utrke, a ja sam jedina djevoka koja vozi slalom i velesalom sa dobrim rezultatom u Soldenu. Lijepo je da sam trenutno na vrhu, ali cilj je tu ostati i u budućnosti.", rekla je Shiffrin.

Prema mišljenju mnogih, samo je pitanje vremena kada će Shiffrin zasjati i na veleslalomskom podiju.

"Nadam se da je tako. To mi je cilj, ali konkurencija je zaista jaka. Današnja utrka mogla je pripasti svakome. Ja sam mogla biti i zadnja. Isto je i u veleslalom, ali moram se boriti. Moram skijati brzo!"

Ženski svjetski kup sada ide u Ameriku, u Beaver Creek gdje će se voziti spust, super G i veleslalom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.