Shiffrin slavila u Leviju i ugrozila rekord Janice Kostelić

Deveta uzastopna pobjeda u slalomu

Shiffrin slavila u Leviju i ugrozila rekord Janice Kostelić

E. Čaušević

Američka skijašica Mikaela Shiffrin ostvarila je danas pobjedu u slalomu koji je vožen u finskom Leviju.

Shiffrin je pokazala da je ovo disciplina u kojoj ona dominira, te je nevjerovatno da je 699 dana ne poražena u slalomu. Ona je danas bila prva u Leviju s vremenom od 1:52,71. Na drugom mjestu završila je švicarska skijašica Wendy Holdener sa 67 stotinki zastatka.

Mjesto na podiju osigurala je skijašica iz Slovačnje, Petra Vlhova, koja je za prvoplasiranom zaostala 75 stotinki. 

"Voljela bih da ima malo više vremena do sljedeće utrke jer želim još bolje da se spremim i još više da napredujem. Slalom jako volim, ali nikada nisam nešto prepuna samopouzdanja. Svakoj utrci pristupam isto", rekla je Shiffrin nakon današnje pobjede.

Za Shiffrin je ovo bila deveta uzastopna pobjeda u slalomu i nedostaje joj još jedna da izjednači rekord legendarne Janice Kostelić. Hrvatska skijašica je u periodu od decembra 1999. do februara 2001. godine ostvarila deset uzastopnih pobjeda u slalomu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi